Slim Interviewen deel 3 - Stereotiepe link tussen beroepen en attitudes

September 21, 2016

Het mooie aan het CACTUS model is dat het een praktisch model is, dat door het één keer uit te leggen voldoende eenvoudig is om te houden, dat de noodzakelijke categorieën van een slim interview groepeert en de logische volgorde van een gesprek weergeeft.

Voordat de recruiter iemand aanneemt wil hij weten of die goed in de job past.

Het werken in de organisatie van de toekomst is het in staat zijn om op basis van attitudes en competenties op de juiste werkplek terecht te komen.

In deze aflevering linken we de attitudes uit het interview met de verschillende beroepscatergoriën. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van CO.BR.A.

Enkele uitspraken uit het interview:

  • In die werksfeer zou niemand lang op de verkeerde plek mogen zitten. Als ze wel op de verkeerde plek geraken durven ze vaak daar niet weg te gaan, dit is spijtig maar hun verantwoordelijkheid.
  • Behoefte aan verandering. Hier zijn eigenlijk 3 varianten in. Vaak houden mensen van routine en standvastigheid. Er zijn ook mensen die de behoefte hebben om constant hun werk te verbeteren. De laatste categorie is vernieuwing, een groep mensen kan niet te lang op de zelfde plek blijven werken, ze willen om de zoveel tijd van werkplek veranderen.
  • Voorkeursmotivatie: Invloed, saamhorig of resultaatsgericht.

Wil je een melding ontvangen wanneer de volgende aflevering online komt? Abonneer dan op één van de bronnen hieronder, of beter nog download de samenvatting die bij deze aflevering hoort en je ontvangt van zelf een e-mail.

Wekelijks is een nieuwe aflevering direct te beluisteren via

Het boek Slim Interviewen van Wim Thielemans is direct te bestellen via sliminterviewen.be

De inhoud van iedere aflevering kan je in een handige samenvatting steeds op de website www.dynamo.be/blog downloaden.

00:0000:00

Facebook Comments: